De gezinshuisouders

Wij zijn Gerwin Slot en Wapke von Piekartz, de gezinshuisouders van Het Riekeshuis. Binnen het gezin hebben we beiden een eigen rol en vullen we elkaar goed aan. Gerwin zorgt voor rust, stabiliteit en bewaart het overzicht, terwijl Wapke degene is met de nieuwe ideeën en zorg draagt voor kennisontwikkeling. We hebben allebei een groot netwerk, belangrijk voor een gezinshuis. Ook zijn we actief betrokken bij onze buurtschap t Esbrook (Deldenerbroek) waar we wonen.

Voordat Gerwin gezinshuisvader werd, was hij agrarisch bedrijfsadviseur. Gerwin is dan ook het liefst buiten en altijd bezig.
Hij betrekt de kinderen zoveel mogelijk bij zijn activiteiten. Samen in de tuin bezig zijn, de jongens leren rijden op de zitmaaier of met de honden naar jachttraining. Ook op sportief gebied motiveert hij de kinderen om zich te ontplooien; samen hardlopen of op een andere manier je talenten benutten.

Gezinshuismoeder Wapke komt uit de jeugdzorg en werkte ook als opleidings- en beleidsadviseur in de zorg. Zij is vooral actief op het creatieve en sportieve vlak. Ze vindt het heerlijk om samen met de kinderen te knutselen en te schilderen of te sporten. Wapke zit in het bestuur van het Esbrook.

Wapke heeft naast het gezinshuis haar atelier Fingerspitzen. Hier houdt ze zich bezig beeldhouwen, schilderen en dichten. Wapke verkoopt eigen werk en geeft workshops beeldhouwen en schilderen in haar werkplaats, en in het zomerseizoen vachtvilten.