De gezinshuisouders

Wij zijn Gerwin Slot en Wapke von Piekartz, de gezinshuisouders van Het Riekeshuis. Binnen het gezin hebben we beiden een eigen rol en vullen we elkaar goed aan. Gerwin zorgt voor rust, stabiliteit en bewaart het overzicht, terwijl Wapke degene is met de nieuwe ideeën en zorg draagt voor kennisontwikkeling. We hebben allebei een groot netwerk, wat erg belangrijk is voor een gezinshuis. Ook zijn we actief betrokken bij veel stichtingen en werkgroepen zoals Stichting Ekiko, werkgroep Zin in Jeugdzorg en kenniskring Gezinshuizen.

Voordat Gerwin gezinshuisvader werd, was hij agrarisch bedrijfsadviseur. Gerwin is dan ook het liefst buiten en altijd bezig.
Hij betrekt de kinderen zoveel mogelijk bij zijn activiteiten. Samen in de tuin bezig zijn, de jongens leren rijden op de zitmaaier of met de honden naar jachttraining. Ook op sportief gebied motiveert hij de kinderen om zich te ontplooien; samen hardlopen of op een andere manier je talenten benutten.

Gezinshuismoeder Wapke komt uit de jeugdzorg en werkte ook als beleidsadviseur in de zorg. Zij is vooral actief op het creatieve en sportieve vlak. Ze vindt het heerlijk om samen met de kinderen te knutselen en te schilderen of te sporten. Wapke zit in het bestuur van het Esbrook…. daarnaast houdt ze zich ook bezig in haar atelier met schilderen en beeldhouden.